fbpx

כל מה שלא סיפרו לכם על איסטנבול

טסים לאיסטנבול? המדריך הלא שגרתי של סחבוק הוא חובה!

שמעתם פעם על עיר שנמצאת בשתי יבשות בו זמנית? אהלן אהלן, איסטנבול, נעים מאד. מצר בוספרוס באמצע שלה מחלק אותה לעיר של שתי גדות: אירופה ואסיה, זו מול זו. בתור עיר שמהווה מעבר בין יבשות שונות ובין ימים, מאז ומתמיד עפו על איסטנבול. על קונסטנטינופול בירת האימפריה הרומית שמעתם? אז זאת אינסטבול של בערך אלף שנה לאורך ההיסטוריה. לא רע, הא? קחו את המיקום האסטרטגי הזה, תוסיפו לו תרבות אחת הייחודיות שיש בעולם, כזאת שמתכתבת עם המודרניות והמערב אבל נשארת נאמנה לאסלאם ולאתניות. הכנסת אורחים מהממת, אוכל מלא צבע וחיים שעושה הרבה כבוד למטבח התיכוני, פירות ים טריים היישר מהים זולים ברמות, אין סו, שווקים שיעירו את כל החושים שלכם, קניות מותגים בזיל הזול, מלא איים ציוריים עם אתרי נופש מפוארים במחירים טובים והיסטוריה שמורה היטב עם אדירכלות ומוסדות דת שלא פוגשים כמעט בכלל במדינות שיש לנו יחסים דיפלומטיים איתן. העיר הזאת הייתה הבירה של האימפריה הרומית, אחר כך הבירה של האימפריה העות'מאנית, מעצמה של אדריכלות ביזנטית (שהיא וואו אחד מתמשך) וגם חיי לילה שוקקים עם סצנת צעירים שלא מביישת שום עיר אירופאית מהמניין. למי שחושש להגיע או להזדהות כישראלי - אל חשש, חברים. החזית רגועה. בואו לראות איך עושים אירופה טורקיש-סטייל.

טסתם לאיסטנבול? דרגו איך היה:

טיסות זולות לאיסטנבול
ציון סחבוק: 2.4 מתוך 5 (9 מטיילים דירגו)

אטרקציות מומלצות

אטרקציות באיסטנבול שאתם לא רוצים לפספס

פעם טורקיה הייתה מדינה חילונית יותר במהותה. כיום, עם התחזקות האיסלאם באירופה, גם בטורקיה לגמרי אפשר להרגיש ולראות את התחזקות האיסלאם. הטורקים תפסו מהדת תמיד - גם אז ובטח ובטח שהיום. הם מטפחים מאד את מבני הדת ונותנים חשיבות עליונה לטקסים. מסגד זה הוא הגדול והמרשים ביותר בעיר. הוא נבנה במאה ה 16 בתקופת סולימן והיום ניתן לעלות למרפסת להנות מתצוגה עוצרת נשימה של העיר מגובה עשרות מטרים.

הסיפור הוא כזה: אמצע המאה ה 19. הסולטאן עבדול חמיד השני מסתכל לו מסביב ותוהה למה לכל שליטי המערב והמזרח יש ארמונות כאלה מטורפים ולו יש מבנים אסלאמיים מאוסים. כך בעצם נבנה באיסטנבול ארמון שונה לחלוטין מאופי האדריכלות האסלאמי המסורתי, ודומה ממש לסטנדרט האירופאי המפואר. מקרה קלאסי של "הדשא של השכן יותר ירוק". הקונפליקט הזה בין מה שמודרני ואירופאי לבין המסורת והאסלאם הוא מוטיב שמאפיין את התרבות הטורקית.

אתם עלולים להתבלבל ולחשוב שמדובר במבנה של אדריכל מוסלמי, אבל לא. המבנה הזה הוא ההדר והפאר של התרבות הביזנטית. מסתבר שאיסטנבול מפוצצת במבנים ומזכרות מהחבר'ה האלה וזה טוב מאד כי הם מעלפים ביופיים וסופר מיוחדים. המבנה הזה נבנה כשאיסטנבול עוד הייתה תחת הכיבוש הרומי. כשנכבשה מידיהם על ידי העותמאנים, הם הפכו את המבנה למסגד, דהה. צפוי. אבל ב 1934 הוחלט שהמבנה יהפוך למוזיאון שמתעד את צורות החיים השונות בו בתקופות השונות. מרתק.

באיסטנבול תמיד הייתה קהילה יהודית שהנוכחות שלה בין דפי ההיסטוריה מורגשת לגמרי. כדי לחוות קצת את הקהילה הזאת ולראות איך עושים את זה בטורקיה, אני ממליצה לבקר בבית הכנסת האיטלקי שבמרוצת השנים סבל גם מלא פיגועים, הרס וטבח. מעמד מרגש להיות שם ולמי שאוהב לחקור את יהדות תפוצות הביקור הוא בהחלט חובה.

טורקיה כאמור שוכנת על שני גדות מקבילים לחוף מצר הבוספרוס מה שמייצר הרבה אטרקציות ימיות. אין צורך להזמין את השיט מראש, מספיק להסתובב לאורך הרציף ופשוט לבחור אלא אם כן מדובר בעונה עמוסה מאד ואז דווקא כדאי להזמין מראש כדי להימנע מהמתנות ועיכובים. תוכלו לבחור שיט שכולל ארוחת ערב ומופע של זמרים טורקיים שיכניסו אתכם עמוק לתוך הוייב, אפשר לבחור בספינת מסיבה עליה תוכלו לפזז ולהשתכר לצד תיירים מרחבי אירופה והעולם ואפשר לקחת שיט רומנטי לעת שקיעה ודמדומים. רק תבחרו.

אחת הפעילויות המפתיעות שחביבות על האיטסנבול ונפוצות בתיירות הטורקית היא סיור בכדור פורח. חוויה מגניבה מאד שתאפשר לכם להתבונן על איסטנבול ממבט אווירי תוך שאתם מרחפים לכם בין עננים ונגנבים על עצמכם. בעיניי לגמרי יש אלמנט של אקסטרים בחוויה הזאת והיא מושלמת למי שמחפש חוויה קצת אחרת שיש בה אדרנלין אבל לא בהגזמה.

הבוספרוס הסלב הזה שחוצה את העיר מחבר בין ים מרמרה לים השחור. ליד החופים של איסטנבול יושבים קבוצה של איים שפעם היו מגרשים לשם בני אצולה ביזנטיים לא מוצלחים שלא הגיעו לפסגת השלטון. היום המקומות האלה משמשים אתרי תיירות ומפלט לטורקים העשירים יותר שרוצים לנוח ולחוות טבע בעונות שאיסטנבול מפוצצת תיירים. בויה קאדה ובורגז הם שני איים מקסימים שיתנו לכם אווירת חוף ונופש מהממת.

אתם לא צריכים להיות חובבי היסטוריה או חובבי מוזיאונים כדי להנות במוזיאון הזה. באמת שמדובר באוסף מרשים ונגיש שמתעד צורות חיים שונות מכל התקופות השונות והמגוונות שעברו על איסטנבול. המוזיאון עצום והוא הולך בסדר כרונולוגי הגיוני שמייצר בילד אפ וסקרנות. הביקור בו הוא לא ביקור של שעתיים אלא יותר כמו חצי יום או יום אז למי שיותר מעניין ארכיאולוגיה מארכיטקטורה למשל, אפשר לוותר על חלק מהארמונות והמסגדים ולהעביר כאן את הזמן בכיף.

איסטנבול מוקפת בטבע מהמם. מלבד איים, חופים והרבה מים, תוכלו למצוא יערות סבוכים ועשירים ופארקים לאומיים שמשמרים בצורה מצוינת אתרי טבע הורסים. פארק בנטרל הוא רק אחד מהם שיצא לנו לפקוד ו-וואלה אלה היו כמה מהשעות היותר קסומות שלנו בטורקיה.

להיות בטורקיה ולא לעשות חמאם טורקי זה כמו להיות בהונגריה ולא לאכול קיורטוש, כמו להיות בפריז ולא לעלות למגדל אייפל, הבנתם. החמאם הוא אלמנט בסיסי ומהותי בתרבות הטורקית וחוויית הסאונה, ההסתבנות והפילינג היא חוויה מהממת שמעבר לסגולות הריפוי וההרגעה שלה גם תוסיף לכם עוד כמה חלקים בפאזל הזה שנקרא תרבות טורקית. זה בית המרחץ הכי עתיק בעיר ולכן הם יודעים את העבודה שם אבל יש הרבה חמאמים מעולים חוץ ממנו.

אינסטגרם

istanbul#

תמונות מאיסטנבול שעלו לאינסטגרם ב-12 שעות אחרונות

[powr-instagram-feed id="b3abcc0a_1555849913"]

מה אוכלים

מסעדות באיסטנבול - מה מומלץ?

 

  • TOI Restaurant & Lounge הטופ של הקולינריה הטורקית המודרנית. אוכל מדהים ברמות של שף שלטורקים הערכה יוצאת דופן כלפיו. יש מולקלורי ומטבח חדש אבל זה ממש לא בא על חשבון האיכות, הגודל או הטעם. אין סיכוי לאכול אוכל כזה בארץ במחירים כאלה אז עשו לעצמכם טובה ולכו.
  • Gulhane Sark Sofrasıמסעדה טורקית מצוינת. הישיבה היא על הרחוב ויחד עם זאת השולחנות מעוטרים במפות מסורתיות. מקום שממש כיף לשבת בו. צוות חרוץ שניכר ממש שאוהב לשמח, פירות ים מפחידים שיעשו לכם טוב בלב ובבטן וגם בשרים ומנות טורקיות מסורתיות שמבוצעות יופי יופי.
  • Kune Petro Cafe – בית קפה מודרני בסוג-של אווירת דיינר צבעונית ונחמדה. כאן תמצאו ארוחות בוקר מהממות כולל מענה לטבעונים וצמחונים. בכלל, התרשמתי מאד מהנכונות של הטורקים להתאים את המטבח שלהם לכל סועד. הם יתאמצו כדי לראות אתכם אוכלים ונהנים.
  • Old Ottoman Cafe & Restaurant‬ – במילה אחת: חשמל. מטבח ים תיכוני מסורתי מוגש באווירה מודרנית שזה כבר על גבול המרגש, נשבעת. אני חושבת שלאורך כל החופשה שלי בעיר, אכלתי כאן לפחות ארבעה קילוגרמים של שרימפס. כדאי להזמין מקום.
  • IOKI Asia – הסושי הכי טרי מושקע וטוב שאכלתי באיסטנבול.

 

 

  • Cafe Lumiere – מקום צבעוני ונעים מאד. בית קפה שמתמחה באוכל הודי וגם באוכל בית קפה כללי כמו פיצה וסלטים. לפעמים השירות יכול להיות איטי ולכן זה לא המקום ללכת אליו כשממהרים אבל לשבת ברגוע עם ספר טו לפטופ – זה בול.
  • Sokullu Pizza & Restaurant – דודא לפיצה? אתם הולכים לפה. 5 מתוך 5 על השירות, הביצוע והטריות. מגוון של תוספות לא כשרות שיגרמו למי שזה רלוונטי לו לשמוח ועוד כל מיני כמו מרקים וסלטים. ישיבה נעימה באווירה מסעדתית וממש לא פסט-פודית.
  • Çiğdem Pastanesi – אין לבקר באיסטנבול בלי לאכול ממתקים ערביים שעברו מודרניזציה. אז באופן צפוי למדי, תמצאו שם גם בקלאוות, כנאפה וממתקים ערביים מסורתיים וגם מאפים מעולים לצד קינוחים מערביים. תה או קפה מעולים מקנקן מסורתי וכל מיני קטנות שישרדגו את החוויה ויעשו לכם כיף.
  • Mr Cook – מקום קטן של זוג חמוד. מחירים סבבה, שירות מכל הלב ואוכל עונתי וטרי. אחלה סטייקים.
  • Beso Restaurant Bistro מסעדה סופר מוצלחת בחלק העתיק של העיר. תמצאו כאן בשרים מעלפים טריים ואיכותיים מהגריל לצד פירות ים טריים במחירים מצחיקים. 

מסעדות מומלצות באיסטנבול במפה של גוגל

חיי לילה

פאבים ומועדונים באיסטנבול

 

  • Pub Crawl Istanbulכמיטב המסורת האירופאית בשנים האחרונות, גם הטורקים פיצחו את הדבר המופלא שנקרא Pub Crawl. חבר'ה צעירים שדוברים אנגלית מצויינת עם ראש פתוח ואהבה לבני אדם יקחו אתכם לשלושה מהמועדונים הטובים בעיר עם חוויית VIP סופר כיפית.
  • U2 Istanbul Irish Pub פאב ספורט קלאסי לשבת עם החבר'ה לבירת ערב צוננת אל מל משחק כדורגל אירופאי. אווירה ושירות סבבה לגמרי.
  • Babylon – אם אתם אוהבים הופעות חיות, כאן תמצאו מגוון לא רע של הופעות רוק, ג'אז ופופ של אמנים מקומיים מהשורה הראשונה. המקום מתפקד גם כבר ומגיש אוכל לא רע.
  • Rounder's Pub – פאב כיפי ומוצלח עם מבחר גדול מאד של בירות ומבחר קטן יותר אבל בכל זאת לא רע בכלל של וויסקי. אם אתם בעניין של לחפור לברמן ולהשתכר על הבר תוך חיפוש הרפתקאות – זה המקום.
  • Peyote מקום יציאה מועדף על הרבה טורקים צעירים שהגיעו לעיר הגדולה כדי לאבד את עצמם לדעת. כאן תוכלו להשתכר למוות עם מקומיים תוך כדי שהם מספרים לכם את סיפור החיים שלהם וגם להכיר תיירים מכל העולם ולרקוד הכי בחופשיות ובכיף.
  • Arsen Lupen Beşiktaş – בר מהמם שמאחר הופעות וגם דיג'יים. אפשר להגיע בימים שונים ולחוות אווירה שונה לגמרי בכל ערב וזאת הרבה בזכות הקהל הסופר אקלקטי שמגיע למקום. וייב מעולה.
  • 60 m2 – ה-מקום לחובבי הג'אז. יכול להתאים כערב רומנטי מהמם לזוג או סתם יציאת חברים לשמוע מוזיקה מקומית טובה. תמצאו כאן טיפוסים מעניינים ומוכשרים ואחלה זווית על סצינת הג'אז/בלוז/רוק המקומית.
  • Eskici Pub – מתפקד כבר אחר הצהריים וכמועדון בלילה. אחר הצהריים אפשר להנות מסטלה מוקדמת וסופר זולה בחסות ההפי האוור ובלילה תמצאו כאן מסיבות מטרופוליות לגמרי. כמה קומות שמציעות רחבות לפי ז'אנרים.
  • Ritim Bar – פאב נחמד מאד שהמינוס שלו הוא המחירים היחסית גבוהים בהשוואה למקומות אחרים. אבל מגיעים לכאן מלא אירופאים חמודים ואירופאיות חמודות ויש אווירה נחמדה ומבחר אלכוהול הגון.
  • Sortie – אם בא לכם לצאת למקום יותר פלצני באווירה יותר יוקרתית, זה מקום מצוין. מתחם של שש מסעדות ושלושה ברים, ביניהם אחד שהוא אפלולי ופיק-אפי יותר ואחד שהוא פאבי ורועש יותר. המקום פתוח מ 18 עד 4 לפנות בוקר אז אפשר להתרסק שם גם לפני או אחרי בילוי אחר.

שופינג

איפה עושים שופינג באיסטנבול

אאוטלט מצוין שממוקם לא רחוק משדה התעופה אז אם השארתם את הקניות ממש לסוף, זה מקום טוב בדיוק בשביל זה. מלא חנויות שמציעות מבחר גדולה של סחורה טובה במחירים נוחים. תמצאו כאן גם לונה פארק, באולינג ואפילו מזרקה מהממת שתוכלו להאכיל בה ציפורים עוברות אורח.

פתיח קמי הוא אחד המסגדים המפורסמים בעיר. בכל יום רביעי כל האזור שמסביבו הופך לשוק. זה לא שוק תיירים אלא שוק לגמרי של המקומיים ולכן גם תמצאו שם הכל בזול. נקי ומסודר.

בחירת הקניון שלנו. תמצאו כאן שלוש קומות גדולות של חנויות מכל הסוגים. ככלל, המחירים בטורקיה נמוכים מבישראל אבל המחירים בקניון הזה נחשבים מהגבוהים יותר. זאת אומרקת שניתן למצוא מקומות זולים יותר לקניות אבל כאן תרוויחו את הסביבה הנעימה המסודת והזמינה של קניון מטופח.

מי שמחפשת או מחפש לאבזר את המלתחה שלו בקצת בגדי מעצבים במחירים טובים, זה המקום. אאוטלט מלא במותגים ובסחורה מעולה במחירים מצויינים וגם האוכל כאן טוב ולא יקר.

איסטנבול מלאה בשווקים צבעוניים ומעניינים אבל זה אולי המפורסם שבהם. הוא עצום ומלא בסחורה. תמצאו כאן תכשיטים, מוצרי עור, כסף, נחושת, עתיקות, טקסטיל ושטיחים שהטורקים ידועים באיכות הייצור שלהם.

שופינג מומלץ באיסטנבול ב-Google Maps

מתי לטוס

מתי כדאי לטוס לאיסטנבול?

מזג האויר באיסטנבול מקביל למזג האויר בארץ ולכן העונות המבוקשות הן עונות המעבר, האביב והסתיו. בעונות האלה איסטנבול תהיה הכי מפוצצת והכי יקרה וחובה להזמין מראש מלון כמו גם כניסות לאתרי תיירות מרכזיים.

אטרקציות מעניינות לבקר בהן במהלך חודשי האביב/קיץ

אפריל עד יוני ואז ספטמבר-אוקטובר אלה התקופות המושלמות מבחינת מזג אויר. נעים, אפשר לטייל בטבע מבלי לרצות למות אבל ביחס ישר לכך גם הכל הכי יקר. כדי לתפוס מזג אויר נוח אבל גם מחירים טובים - הייתי ממליצה לנסוע בנובמר/מרץ.

אטרקציות מעניינות לבקר בהן במהלך חודשי הסתיו/ חורף

מנובמבר ועד מרץ קר. הטמפרטורה הממוצעת היא נמוכה יותר מזו שבתל אביב. הלילות קרים ויורדים לא מעט גשמים במהלך היום. למי שאוהב לטייל במזג האוויר הזה - יהיה לכם מושלם. הכל זול ברמות היסטריות ויש גם אתרי סקי מהממים בטורקיה שתוכלו לשלב בחופשה. יוני עד ספטמבר זה חום אימים כמו אצלנו ולכן בתקופה הזאת יש פחות תיירים מבעונות המעבר.

איסטנבול מזג אוויר כרגע

איך מגיעים משדה התעופה לעיר?

  1. הסעה של המלון – אם אתם מגיעים בתקופה לא מאד עמוסה או אם המלון שלכם מספק שירות פרימיום, יש סיכוי גבוה שבית המלון יוכל לספק לכם איסוף משדה התעופה. אם אתם לא בטוחים, תנסו. זה מקובל.
  2. מונית – האופציה הנפוצה הונוחה ביותר. המוניות כאן לא יקרות. צאו מהשדה ואל תתבלבלו עם החאפרים שמנסים לשכנע לקחת אתכם בפרייבטים שלהם. תראו מולכם את המוניות הפורמליות בצורה מסודרת והשתמשו בהן. נסיעה מהשדה למרכז העיר אורכת כחצי שעה ללא פקקים. כנסו ללינק כדי לבדוק את תעריפי המוניות המקובלים באיסטנבול.
  3. שאטל מהשדה של חברת Havabus – שירות מהמם של רשות התיירות של טורקיה. שאטל שעובד 21 שעות ביממה (הפסקה בין 1 ל 4 לפנות בוקר) ויביא אתכם לנקודות המרכזיות בעיר. השירות עולה 15 לירות (זול נורא) ואין תוספת על מטען. כ40 דקות נסיעה לא בפקקים.
  4. מטרו – קו M1a או M2 גם הם אופציה מהשדה אם כי פחות חביבה. המטרו במהלך היום נוטה להיות מפוצץ באנשים. אם אתם עם מזוודות ורק הגעתם, זה חוויה צפופה ומיותרת בהתחשב בעובדה שאפשר להשתמש בשאטל או במונית שזולים לאללה.

טיפים חשובים על איסטנבול

  • שימו לב שיש דמיון בין השטר של 5 לירות לשטר של חמישים לירות. שמעתי ממספר תיירים על התרגיל של החלפת שטר בשטר. למשל, נתתם שטר של 50 ולפתע אומרים לכם: "התבלבלת, זה לא 50, זה חמש" זאת אחרי שהם החליפו בזריזות ובמיומנות את השטרות בלי ששמתם לב. אז תשימו לב מה בדיוק אתם נותנים כדי שתוכלו להגיב בחדות במידה וינסו את זה עליכם.
  • כייסות. לצערי גם זה קורה כאן, כמו בכל עיר גדולה עם כמות מבקרים כל כך גדולה. זה בדרך כלל בתחבורה ציבורית צפופה והומה או בשווקים צפופים והומים. צפיפות והמולה זה לגמרי שם המשחק. אז אל תשימו כסף ומסמכים בכיסים סתם כך אלא הקפידו לטמון אותם במקום בטוח או עליכם. חשוב להבהיר שהעיר לא מסוכנת וזה לא דבר שקורה הרבה אלא יותר כמו משנה זהירות בסיטואציות מועדות לפורענות.
  • ונמשיך במוטיב הגנבות. במוסדות דת כמו מסגדים יבקשו מכם לחלוץ נעליים. יש סיכוי סביר שכשתחזרו - כבר לא יהיו שם נעליים. מה עושים? שמים אותן עליכם בתיק או באיזו שקית. אל תתרגשו אם יפתחו עליכם עיניים בקטע הזה. אם תצטרכו להתנהל יחפים בתוך העיר זה יהיה הרבה יותר מבאס.
  • עוד עוקץ טורקי נחמד קורה ברחובות. יגש אליכם בחור או כמה חבר'ה ויציעו לכם בירה על חשבונם / להתלוות אליהם למועדון מגניב של מקומיים / סקס בתשלום ושלל אטרקציות שכאלה. אל תעשו את זה. גם אם אתם מאד מאמינים בבני אדם ויש לכם הרגשה ממש טובה, ממש נפוץ כאן ללכוד כך תיירים ובסוף לגנוב מהם או להפיל עליהם חשבונות עתק בשיתוף פעולה מכוער ממש עם הברמן.
  • נהגי המוניות הרבה פעמים לא יודעים אנגלית. בגלל שהם כל כך רוצים שתהיו מרוצים, הם יענו לכם 'כן' על כל דבר שתגידו. לכן כשאתם מתחילים נסיעה ואתם רוצים לוודא שהנהג הבין בדיוק לאן הוא צריך לסוע, פשוט להראות לו את שם המקום או תמונה של המקום בנייד / כרטיס / או סתם כתוב מבעוד מועד.

10 אטרקציות באיסטנבול שאסור לפספס

המידע המשעמם

המידע היבש והמשעמם על איסטנבול

איסטנבול במספרים

  • שטח: 783,562 קמ"ר
  • אזור זמן: UTC +2
  • אוכלוסייה: 80,845,215 נפש
  • שנת ייסוד: 1923
  • מטבע: לירה טורקית

חברות תעופה לאיסטנבול

  • ארקיע
  • Pegasus
  • אל-על
  • Turkish Airlines
  • Atlasglobal

ערים גדולות באיסטנבול

ערים גדולות שכנות

  • סופיה (בולגריה)
  • לרנקה (קפריסין)
  • טביליסי (גאורגיה)
  • ירוואן (ארמניה)
  • אתונה (יוון)

המדריך עזר לכם? פרגנו בכוכבים ושתפו

תנו ציון מ-1 עד 5:

טיסות זולות לאיסטנבול
ציון סחבוק: 2.4 מתוך 5 (9 מטיילים דירגו)

ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אז לאן בא לך לטוס?

😱

ב-$99 גם לכלב שלך תרצה לקנות כרטיס טיסה

חדש! קבלו למייל טיסות עד $99 שלא מתפרסמות בשום מקום!

דילוג לתוכן